Oss Bonder Emellan Logo Cmyk Ny
Jordbruk SLC

Oss bönder emellan-träffar
i Nyland

SLC och SLC Nyland bjuder igen in till regionala ”Oss bönder emellan”-medlemsträffar. I träffarna deltar representanter från SLC och producentförbunden.

Avsikten med ”Oss bönder emellan” är att få till stånd fri diskussion, bönder emellan. Ett av syftena är att skapa ett tillfälle med låg tröskel för medlemmarna att få prata ut om saker som de går och funderar på.

I Nyland ordnas två regionala kvällsträffar, tisdagen den 5 november på restaurang GH Fyren (Norra strandgatan 12) i Ekenäs och tisdagen den 12 november på Lovisa Kapellet (Drottninggatan 19).

Träffen inleds med samling och kaffe kl.17.30 och öppnas kl. 18 av förbundsordförande Thomas Antas. SLC:s ordförande Mats Nylund och verksamhetsledare Jonas Laxåback informerar kort om aktuellt inom SLC och lantbrukspolitiken. Träffarna avslutas senast kl.21.

– Centralförbunds- och förbundsledningen är på plats fram för allt för att lyssna på fältet. Medlemmarna ska kunna komma och säga sin åsikt med låg tröskel, framhåller SLC Nylands verksamhetsledare Bjarne Westerlund.

Motsvarande träffar hölls förra hösten, då de var välbesökta och responsen var mycket positiv. Det önskades fler liknande tillfällen även framöver. Kom alltså med och säg din åsikt, diskutera nutid och framtid. Prata av dig bönder emellan helt enkelt! SLC bjuder även på en bit mat och dryck.

– Bland annat utsikterna för CAP 2020 framåt och möjligheter att förbättra lönsamheten utgående från utredningsman Karhinens rapport är frågor som vi tänkt ta upp till diskussion, men deltagarna kan som sagt under kvällen fritt ta upp de frågor man vill diskutera eller föra fram hälsningar kring, säger Westerlund.

Husdjursbönder eller andra som inte hinner med genast från början kan droppa in under kvällen, gärna före kl.19 då det bjuds på en matbit och dryck. Med tanke på servering, anmäl dig senast 30.10 till nsp@slc.fi eller tel. 09-601588.