Skogsbruk

Ny skogschef på Åland

Ålands Skogsindustrier Ab har utsett Oskar Qvarnström till en ny befattning som skogschef. Han tillträdde den 3 december.

Tjänsten är ny som en följd av att företaget har vuxit efter sammanslagningen mellan Carl Rundberg Ab, Ålands Skogsägarförbund Andelslag och Ab Skogen.

Skogschefens uppgift är leda arbetet på skogsavdelningen som ansvarar för virkesanskaffningen samt att skapa en god dialog med skogsägare, entreprenörer och övriga intressenter.

– Qvarnströms stora intresse för helheten beräknas främja företagets målsättning att planera produktionen i enlighet med råvaruanskaffningen, något som skall gagna våra kunder, kommenterar vd Joakim Blom.

Oskar Qvarnström har arbetat som Ålands Skogsindustriers virkesinköpare med Jomala som huvudansvarsområde. Före det arbetade han elva år på Carl Rundberg Ab med motsvarande uppgifter. Qvarnström är utbildad skogsbruksingenjör och ingår nu i företagets ledningsgrupp.

Skogsavdelningen på Ålands Skogsindustrier köper in virke för ca 8 miljoner euro per år av åländska skogsägare och sysselsätter fem virkesinköpare och ett tjugotal entreprenörer.