Jordbruk Landsbygdsnäringar Marknad

Nordkalk minskar
antalet anställda

Kalkstensföretaget Nordkalk ändrar sin organisationsmodell och går från en koncern- och funktionsbaserad modell till en modell baserad på geografiska regioner. Detta kommer att leda till en beräknad minskning av tjänster med upp till 200, varav upp till 90 i Finland.

– Vi meddelar idag om ett smärtsamt men absolut nödvändigt beslut för att säkra Nordkalks framtid och tillväxt. Vår engagerade personal, många med decennier långa karriärer, kommer att möta stora förändringar under kommande månader. Företaget kommer att göra sitt bästa för att stödja alla kolleger i denna förändringsperiod, sade Nordkalks VD Paul Gustavsson i måndags.

Nordkalk har lidit av tuffa marknadsförhållanden, minskad försäljning och kostnadsinflation under flera år. Ett förbättringsprojekt initierades i början av året i syfte att förbättra Nordkalks operativa prestanda och lönsamhet på lång sikt.

Den nya organisationsmodellen består av två geografiska regioner, en enhet för nya affärs-möjligheter samt stödjande koncernfunktioner. Region Nordkalk Northern Europe kommer att ledas av Mikael Furu och Nordkalk Central Europe av Piotr Maciak. Enheten New Businesses, leds av Kari Vyhtinen.