Jordbruk EU

Minister Leppä håller frågestund på Facebook

Jord- och skogsbruksminister Jari Leppä (cent) håller sin andra frågestund på Facebook nästa veckas torsdag, den 8 november, klockan 18-21.Den här gången är temat reformen av EU:s gemensamma jordbrukspolitik, CAP27, vars beredning pågår som bäst.

EU: s gemensamma jordbrukspolitik stakar också ut förutsättningarna för Finlands eget jordbruk och för matproduktionen. I reformen läggs särskild vikt vid att dämpa och anpassa klimatförändringen, vid djurens välmående och vid rekrytering av nya jordbrukare. I reformarbetet betonas också upprätthållandet av inkomstnivån för jordbrukarna samt landsbygdens livskraft och riskhantering.

Man kan delta i frågestunden genom att ställa frågor till minister Leppä på evenemangets kommentarvägg. Ministern svarar på frågorna dels i livesändning och dels i form av skriftliga kommentarer. Man är välkommen att fråga på svenska.

Under frågestunden plockar moderatorerna ut frågor i en jämn fördelning mellan olika ämnen. Det är inte säkert att ministern hinner svara på alla frågor. Men man kan också ställa frågor per e-post till minister Leppä på e-postadressen: tiedotus@mmm.fi.

Frågor som kommer den vägen publiceras också på kommentarväggen.