Skogsbruk Tema

Mickels skog blir del av
europeiskt videoprojekt

”Welcome to my forest” är en europeisk videokampanj, där skogsägare från olika länder berättar om sin skog. SLC representeras av Mickel Nyström i Korpo.

– I videon vill jag rikta uppmärksamhet mot det finländska skogsbruket och hur vi ökar skogens mångfald. Den stora allmänheten vågar inte riktigt vara stolt över vårt skogsbruk och man har litet tappat förståelsen för skogsbruket, säger Nyström.

– Jag anser att vi i Finland inte har skogsskövling, utan enbart ett aktivt skogsbruk som baserar sig på planer och långsiktigt arbete.

Det handlar om ett samspel mellan ekonomiskogsbruk och naturvärden.

– Jag har cirka 180 hektar växande skog, med över 300 figurer som alla sköts individuellt. Det är egentligen som att ha 300 åkrar, även om det finns figurer som det aldrig görs något på, nämner Nyström.

Bakom projektet står Copa–Cogeca, som representerar jordbruksorganisationerna och jordbruksandelslagen i Europa, CEPF som representerar EU:s skogsägare samt ELO, som representerar de europeiska markägarna. Genom kampanjen vill arrangörerna bland annat bemöta den kritik som finns inom EU mot skogsbruk och hur skogarna används.

Kampanjen lanseras i slutet av mars och kan följas på sociala medier genom #WelcomeToMyForest. Videona kommer att publiceras på kampanjarrangörernas webbsidor och sociala medier såsom YouTube, Twitter och LinkedIn. SLC kommer även att sprida kampanjen via sina sociala medier.