Jordbruk SLC Landsbygdsnäringar

Medlemsförmån:
SKED släpper webbaserad
plattform på svenska

Den digitala uthyrningstjänsten SKED finns nu tillgänglig som webbaserad plattform på skedglobal.com, meddelar Ib Sønnerstad, utvecklingschef för SKED. Plattformen finns även på svenska och fungerar på datorer, i mobiler och surfplattor.

På skedglobal.com eller via appen kan man avgiftsfritt leta efter hyresobjekt samt lägga upp egna resurser. Vid en transaktion uppbär SKED en provision av den som hyr ut resursen. Provisionen är 9 procent för SLC-medlemmar och 10 procent för icke-medlemmar.

Genom plattformen kan jordbrukare bland annat hyra ut maskiner och lagerutrymmen som inte behövs, eller köpa och hyra insatser och tjänster. Meningen är också att erbjuda lantbrukarna ett alternativ till traditionellt ägande genom delningsekonomi. Sønnerstad hänvisar till Reijo Karhinens rapport som visar att nya lösningar behövs för att jordbruk ska kunna bedrivas i framtiden.

I juni 2019 inledde SKED och det ukrainska bolaget Agrouman ett strategiskt samarbete för att förmedla lång- och kortvariga praktikanter. SKED samarbetar även med Ramirent, vilket gör att man via tjänsten kan hyra över 170 Ramirent-maskiner till ett förmånligare pris än normalt.

Mer information om SKED hittar du här.