Jordbruk SLC

Material och inspelning från
Växter i följd-webbinariet

Den 11 april ordnade SLC tillsammans med Naturresursinstitutet Luke medlemswebbinariet Växter i följd om möjligheter, utmaningar och villkor för diversifiering av grödor. Under webbinariet, som lockade närmare 60 deltagare, presenterade sig projektet Växter i följd som arbetar med att diversifiera odlingen av åkergrödor i Finland.

Diversifiering av grödor kan minska riskerna för sjukdomar och skadedjur, bekämpa problem med markstruktur, minska förluster av organiskt material och näringsläckage, förbättra klimatresiliens och minska skörderisker.

Genom att diversifiera åkergrödorna kan man skapa nya marknader och förbättra jordbrukets ekonomiska lönsamhet. Under webbinariet presenterades forskning om fördelarna med diversifiering av grödor och dess roll i livsmedelsproduktionen.

Föreläsarnas presentationer och inspelningen från webbinariet har publicerats på SLC:s webbsida där man även kan läsa mer om projektet på svenska.

Har du frågor om projektet, vänligen kontakta SLC:s ombudsman Rikard Korkman, rikard.korkman@slc.fi. Har du frågor om materialet, vänligen kontakta SLC:s kommunikationschef Mia Wikström, mia.wikstrom@slc.fi.

Läs också: Växter i följd siktar på heltäckande kunskap om växtföljd