Asvik
På ÖSP:s höstmöte återvaldes Tomas Långgård (till vänster) till ordförande för 2019. Mikael Åsvik tackade för sig som styrelseledamot sedan 2003.
Jordbruk Skogsbruk SLC

Långgård fick fortsatt förtroende

På höstmötet i Vörå i tisdags återvaldes Tomas Långgård som ordförande för det kommande året. Det gjorde också viceordförande Niclas Sjöskog.

– Vi tackar för förtroendet och tänker fortsätta jobbet för förbundets medlemmars bästa. Utmaningarna är många men vi ska göra vårt bästa, sa Långgård efter att han och Sjöskog fått fortsatt förtroende.

Nästa år sker också en förändring i förbundsstyrelsen. Mikael Åsvik, som invaldes i styrelsen 2003, har valt att stiga åt sidan. Han ersätts nästa år av Pauliina Holmqvist från Karleby.

– Du har en lång period bakom dig som förtroendevald inom ÖSP. Vi är tacksamma över den tid du lagt ner på det här arbetet, sa Långgård när han tackade Åsvik.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla här som gett mig förtroende att fungera som förtroendevald, sa i sin tur Åsvik och fick ta emot en stor blombukett.

På höstmötet premierade också yrkesutbildaren Optima mjölkproducenten Per Sandbacka från Nedervetil. Sandbackas gård utnämndes till årets LIA-gård för hans insats att ta emot och ge studerande praktik.

Sandbacka
På höstmötet premierade yrkesutbildaren Optima mjölkproducenten Per Sandbacka från Nedervetil. Sandbackas gård utnämndes till årets LIA-gård för hans insats att ta emot och ge studerande praktik.