Kone Killeri Jarjestajat
Trion som förverkligar Kone-Killeri i höst är från vänster Henrik Kalliola, Marko Toivakka och försäljningschef Hannu Mennala vid Jyväskylän Messut.
Jordbruk Maskin & teknik Marknad

Kone-Killeri återupplivas
i Jyväskylä i höst

Efter en paus på ungefär ett par decennier kommer Kone-Killeri åter att arrangeras i Jyväskylä i höst. Utställningen går av stapeln den 8-10 oktober i Paviljonki i Jyväskylä, samma ställe där KoneAgria har ordnats.

I höst blir det ingen KoneAgria, den ordnas först 2021 enligt planerna. I stället ordnas Lantbruksmaskinmässan 5-7 november i år i Helsingfors mässcentrum.

Åtminstone när KoneAgria hållits i Jyväskylä har fokus mycket långt varit på djurhållning och då i synnerhet mjölkproduktionen. Det är också avsikten med Kone-Killeri nu i höst.

Bakom de praktiska arrangemangen av Kone-Killeri står Marko Toivakka och Henrik Kalliola. Marko Toivakka var ännu i höstas utställningsdirektör för KoneAgria, han meddelade i anslutning till utställningen att han hade för avsikt att dra sig tillbaka. Henrik Kalliolas konsultbolag 2LM innehar rätten till varumärket Kone-Killeri.

Enligt Marko Toivakka uppstod det mot slutet av fjolåret ett tryck bland annat från tillverkare av inredning för ladugårdar. Det ledde så småningom till ett beslut att ordna en egen tillställning inom boskapshållning.

– Jag hade redan hunnit grunda ett eget bolag inom ett annat område, men jag tyckte inte jag kunde ignorera den efterfrågan som uppstod, säger han i ett pressmeddelande.

Avsikten är att de företag som ställer ut ska kunna visa fram sig själv och sina produkter på internet genast när de annonserar. Det gäller till exempel på hemsidan www.konekilleri.fi och på facebook www.facebook.com/konekilleri.