Ffd Nepalutbildning
I FFD:s nyaste projekt i Nepal som kört igång 2021 står kvinnors entreprenörskap och klimatresiliens i fokus. FOTO: FFD
Jordbruk Skogsbruk Globalt SLC

Köp en morsdagspresent
och stöd en familj i ett u-land

Inför morsdag kan du ge en gåva åt dina närmaste och samtidigt stöda en familj i ett u-land. Genom att köpa en immateriell gåva ur Food and Forest Development Finland FFD:s webbshop främjar du jämlikhet och därigenom familjernas välmående.

Genom att främja jämställdhet i u-länder stöder man samtidigt familjernas tillgång på mat, hälsovård och utbildning, berättar Jenny Öhman, projektsakkunnig vid Food and Forest Development Finland FFD. Öhman påminner om att morsdag är ett fint tillfälle att ge en gåva som både värmer mottagaren och en familj i ett u-land, vilket man uppnår genom att välja en immateriell present ur FFD:s webbshop.

– Jämställdhet är ett övergripande tema i alla FFD:s projekt, berättar Öhman. När kvinnornas rättigheter förstärks och de deltar i beslutsfattandet i samhället, resulterar det i att familjerna mår bättre och barnen oftare får gå i skola.

I FFD:s nyaste projekt i Nepal som kört igång 2021 står kvinnors entreprenörskap och klimatresiliens i fokus.

– I distrikten Chitwan och Dang är skogsbruk och fiskodling mansdominerade sektorer, där traditionella roller och låg utbildningsnivå begränsar kvinnors möjligheter, säger Öhman. FFD:s projekt gör det möjligt för kvinnor att ta en central roll i beslutsfattande och få direkta ekonomiska fördelar i fiskodlings- och skogsvärdekedjorna. 

För att stöda FFD:s arbete kan du köpa en present från webbshopen. Välj den gåva som din mamma skulle uppskatta mest – till exempel utbildning för jord- eller skogsbrukare, tomatplantor eller fiskyngel. Mera information hittar du på ffd.fi.

Läs också: FFD bjöd in till dialog kring hållbara livsmedelssystem