Kjellman1
Ab Tomas Kjellman flyttade redan i april 2020 in i nya lokaler i Kållby i Pedersöre. Men först nu kunde invigningen ordnas. Den gick av stapeln förra veckan och många kom för att bekanta sig med de nya utrymmena.
Jordbruk Marknad

Kjellman invigde nya lokaler i Kållby

Våren 2020 flyttade Ab Tomas Kjellman verksamheten till nya utrymmen i Kållby. Men på grund av coronaviruset kunde invigningen ske först nu. Många kom för att ta del av invigningen för en vecka sedan.

– Meningen var att vi skulle ha ordnat invigningen i april 2020, men på grund av pandemin var vi tvungna att skjuta upp den tills nu. Så det känns mycket skönt att äntligen kunna ordna det här, säger, säger Tomas Kjellman som är vd för Ab Tomas Kjellman i Pedersöre.

De nya utrymmena finns i den byggnad där Nautor tidigare tillverkade segelbåtar. Direkt efter att den sista båten levererades i september 2019 inleddes renoveringen av fastigheten som byggdes 1975.  

Ger många fördelar

I fredags invigde Ab Tomas Kjellman verksamheten i de nya utrymmena i Kållby. Att hela verksamheten nu är under ett och samma tak förbättrar egentligen allt från lagerföring till service.

– Det känns bra att vi äntligen kan inviga våra nya utrymmen. Det har vi väntat på, säger Tomas Kjellman, vd för Ab Tomas Kjellman, som säljer jordbruksmaskiner, reservdelar och erbjuder service.

För en vecka sedan invigdes familjeföretagets nya utrymmen i Kållby. Tidigare har familjeföretaget verksamhet i andra utrymmen fördelat på olika byggnader.

– Därför var vi intresserade av ett enhetligt utrymme så att vi skulle få all verksamhet under samma tak – och det har vi nu. Fördelarna med det är flera, konstaterar Sonja Köpman, som sköter det administrativa på kontoret.

De nya utrymmena består av över 5.000 kvadratmeter som är betydligt större än de tidigare. Takhöjden är också högre, vilket gör att Ab Tomas Kjellman kan lagra delar upp till sju meter.

– Nu har vi enklare lagerföring som är smidigare och exaktare. Alla reservdelar som kommer in kontrolleras, får en streckkod och slutligen en egen adress i hyllan. Det gäller varje liten mutter och det förenklar försäljningen och hämtningen av reservdelar betydligt.

– Även servicearbetet förenklas av att allt är under samma tak, förklarar Kjellman.

Erbjuder hela paletten

Enligt Kjellman är företagets styrka att det erbjuder hela paletten – från maskinförsäljning till reservdelar och service.
– En jordbrukare eller maskinentreprenör investerar i en maskin på grund av ett behov. Efter det ska maskinen hållas igång och det kräver service och reservdelar. Hela den biten är viktig för våra kunder och vi kan tillgodose alla de behoven. Det är vår styrka, menar han.

Hur skulle du säga att jordbrukssektorn mår ekonomiskt i dag?

– Det är tudelat. Det finns en växande skara som det går bra för, men en lika stor växande del som det går sämre för. Det gäller att satsa på rätt maskiner och samarbete mellan flera jordbrukare är viktigt i dag för att hålla kostnaderna nere. Enligt mig kunde jordbrukssektorn bli bättre på att använda entreprenörer, säger Kjellman.

Kjellman2
I fredags ordnade Ab Tomas Kjellman invigningen av de nya utrymmena i Kållby. Vd:n Tomas Kjellman och Sonja Köpman, kontorsansvarig, var nöjda med att äntligen kunna ordna invigningen. På grund av coronaviruset sköts det evenemanget upp med över ett år.