Haekkerup Karen
Karen Hækkerup lämnar sin post som VD för det danska jordbrukets branschorganisation Landbrug & Fødevarer. FOTO: L&F
Jordbruk EU

Karen Hækkerup lämnar danska L&F

Karen Hækkerup lämnar sin post som VD för det danska jordbrukets branschorganisation Landbrug & Fødevarer. Hon har gjort en lång karriär inom politiken och producentrörelsen och vill få mer tid över för sin familj.

Under Hækkerups tid har L&F genomgått stora förändringar inom organisationen. Hækkerup har också jobbat hårt för att öppna nya marknader för danska produkter då Ryssland inledde sitt embargo mot EU-livsmedel, skriver L&F i ett pressmeddelande.

Jag blev uppriktigt ledsen då Karen meddelade att hon lämnar oss. Karen Hækkerup har varit en kunnig representant för jordbruket och livsmedelsbranschen. Det har varit en styrka att ha henne i vår organisation, säger L&F-ordföranden Martin Merrild.

Hækkerup valdes 2005 till medlem av Folketinget för socialdemokraterna. 2011 utsågs hon till integrationsminister och var en kort tid jordbruks- och matminister innan hon blev justitieminister.

Hösten 2014 lämnade hon politiken för att bli VD för Landbrug & Fødevarer. Enligt Hækkerup har hon inget nytt jobb i sikte. Hon vill prioritera sin familj och i lugn och ro fundera på nästa steg i karriären.

Tjänsten som VD sköts tillfälligt av Anne Lawetz Arhnung. L&F ska nu söka en efterföljare till Hækkerup.