Jordbruk Skogsbruk Landsbygdsnäringar

Kandidatnominering pågår
för Ålands landsbygdsgala

Den 7 mars 2020 ordnas den tredje åländska Landsbygdsgalan där driftiga företagare premieras. Anmälningstiden går ut den 31 oktober.

Priserna delas ut i fyra kategorier med grundkriteriet att det nominerade företaget jobbar enligt Ålands hållbara livsmedelsstrategi och visionen ”Östersjöns gastronomiska ö är både hållbar och framtidsanpassad”.

Priset för Ålands unga entreprenör 2020 ges till till en ung och målmedveten företagare som visar framtidstro och har satsat på en primärnäring eller livsmedelsförädling.

Priset Ålands miljösatsning 2020 ges till ett företag/organisation som gjort en betydande miljösatsning i sin produktion.

Priset Ålands matambassadör 2020 ges till en person eller ett koncept som förmedlar matglädje och stärker kännedomen om åländsk mat och råvaror – axgan.

Priset som Ålands landsbygdsföretagare 2020 går till ett företag som målmedvetet satsar på att utveckla sitt företag, är en förebild för andra och tänker nytt, lönsamt och hållbart.

I en femte kategori ges priset Ålands skogsvårdare 2020 åt en skogsägare som med intresse och engagemang bedriver ett långsiktigt skogsbruk och en aktiv skogsvård i kombination med god miljöhänsyn.

En länk för anmälningar finns här.