Medlem Varderingscentral
Personalen på Jordägarnas Värderingscentral i Esbo. Från vänster: värderingschef Antti Orama, VD och jurist Helena Ålgars, värderingsexpert Matti Äijälä och jurist Erika Mäkinen. ARKIVFOTO
SLC

SLC:s medlemsförmåner 2022:
Jordägarnas Värderingscentral
– juridiskt specialkunnande
för jord och skog

Jordägarnas Värderingscentral är en juridisk byrå som har ett bredare och mer specialiserat serviceutbud än traditionella juridiska byråer. Värderingcentalens experter är specialiserade på lantbruks- och skogsbruksföretagarnas samt fastighetsägarnas juridiska frågor, på fastighets- och miljörätt samt fastighetsvärdering.

– Värderingscentralen är en byrå som redan i 60 år varit specialiserad på att sköta lantbruksproducenters och övriga markägares ärenden. Vi sköter juridiska ärenden från rådgivning till rättegång och värderar alla typer av fastigheter, säger Helena Ålgars, vd, på Värderingscentralen.

Värderingscentralens jurister betjänar privatpersoner och företag i hela landet. På svenska betjänar förutom Ålgars även värderingschef Antti Orama som båda är stationerade i Esbo.

– För tillfället har jag personligen på gång många besvärsärenden gällande miljötillstånd och planläggning, och även olika familje- och arvsrättsliga ärenden. Då problem uppstår, lönar det sig alltid att genast ta kontakt med oss. Det finns alltid bättre möjligheter att i ett tidigt skede av ett ärende påverka slutresultatet, påminner Ålgars.

Rabatt och snabbrådgivning för SLC-medlemmar

Värderingscentralen beviljar 10 procent rabatt på tidsbaserade arvoden åt SLC:s producentförbunds- och skogsägarmedlemmar, förutom på de uppdrag som ersätts av försäkring eller motparten. När du tar kontakt med Värderingscentralen så berätta att du är SLC-medlem så att förmånsrabatten kan beaktas i priset.

Värderingscentralen erbjuder dessutom en gratis snabbrådgivningstjänst via e-post till SLC:s medlemmar. Tjänsten fungerar även på svenska. Sänd en fråga till juristensvarar@arviointikeskus.fi eller fastighetsvarderarensvarar@arviointikeskus.fi och infoga i början eller slutet av meddelandet ditt namn, dina kontaktuppgifter och ditt medlemsnummer, som du hittar på medlemskortet.

Värderingscentralens expert svarar dig inom två vardagar med ett snabbsvar i en entydig frågeställning eller ett snabbråd hur du kommer vidare med en större helhet.

Läs mer om Värderingscentralens tjänster på slc.fi/medlemsformaner eller arviointikeskus.fi.