Kristel Nybondas
– LAF ger sina medlemmar stöd i alla situationer som en arbetsgivare kan råka ut för. Det är viktigt att komma ihåg att man inte kan avtala om vad som helst, påpekar vd Kristel Nybondas. ARKIVFOTO
SLC

SLC:s medlemsförmåner 2022:
LAF stöder arbetsgivare inom
landsbygdsnäringarna
– rabatt på medlemsavgiften
för SLC-medlemmar

SLC har ett nära samarbete med Landsbygdens Arbetsgivareförbund LAF, som främjar arbetsgivarverksamheten inom landsbygdsnäringarna. SLC-medlemmar som är arbetsgivare kan förmånligt bli medlemmar i LAF och få tillgång till aktuell information och rådgivning i anställningsfrågor.

Landsbygdens Arbetsgivareförbund är en arbetsmarknadsorganisation som representerar arbetsgivare inom landsbygdsnäringarna, trädgårdsbranschen, grön- och miljöanläggning och pälsbranschen. LAF erbjuder information och stöd som bygger på gedigen kunskap, och förbundet betjänar också på svenska.

– LAF ger sina medlemmar stöd i alla situationer som en arbetsgivare kan råka ut för. Det är viktigt att komma ihåg att man inte kan avtala om vad som helst. Våra medlemmar får rådgivning, utbildning, aktuell information om kollektivavtal och lagstiftning, tillgång till blanketter och avtalsmallar och hjälp vid utredningen av meningsskiljaktigheter, berättar vd Kristel Nybondas.

Som en del av den arbetsmarknadspolitiska intressebevakningen ingår LAF ett kollektivavtal för branschen. Kollektivavtalet är allmänbindande och ska tillämpas av alla arbetsgivare inom landsbygdsnäringarna.

Rabatt på medlemsavgiften för SLC-medlemmar

För arbetsgivare inom landsbygdsnäringarna lönar det sig att vara medlem i LAF. SLC:s medlemmar har dessutom en förmånlig medlemsavgift i LAF.

Medlemsavgiften bestäms utgående från företagets lönesumma. Om företagets årliga lönesumma understiger 20.000 euro är medlemsavgiften 60 euro. Om företagets lönesumma överstiger 20.000 euro är medlemsavgiften 0,47 procent av lönesumman per år.

På grund av det svåra läget i samhället och ekonomin ger LAF dessutom ytterligare 20 procents rabatt på sin medlemsavgift år 2022.

Bli LAF-medlem genom att fylla i blanketten på LAF:s webbplats tyonantajat.fi/sw/anslutning.