Jordbruk Marknad

HKScans resultat blev positivt

HKScans tredje kvartal blev positivt och rörelseresultatet förbättrades på alla marknadsområden. HKScans omsättning under perioden juli-september växte med 5,6 procent och stannade på 439,4 miljoner euro (416,2 miljoner euro under motsvarande period i fjol). Rörelseresultatet var 4,5 miljoner euro (-9,8 miljoner i fjol).

Från årets början till september växte omsättningen med 1,6 procent till 1.280 miljoner euro.

Lönsamheten förbättrades på alla marknadsområden tack vare kommersiella framgångar, förbättrad produktionseffektivitet och kostnadsinbesparingar. En fortsatt klar resultatförbättring inom den inhemska affärsverksamheten för fjäderfä var en av de mest betydande faktorerna i koncernens förbättrade resultat.

HKScans styrelse har också godkänt koncernens nya strategi, vars centrala innehåll är ett så kallat turnaroundprogram som skall förbättra lönsamheten fram till 2021.

Koncernens målsättning är att växa till ett mångsidigt mathus och att stärka sin marknadsställning på en föränderlig marknad tillsammans med sina kunder. Starka partnerskap är en del av strategin.

– Kundernas köpvanor och -beteende är i snabb förändring. På HKScan tror vi på en framtid för  mångsidig, hälsosam och ansvarsfullt producerad mat, säger VD Tero Hemmilä.