Jordbruk SLC

Greppa Marknaden startar året
med en odlarträff i Vanda

Så här i början av året är det bra att ta en närmare titt på marknadsläget och planera för kommande odling och försäljningar.

Välkommen med på årets första Greppa Marknaden odlarträff som hålls onsdag 22.1 kl.9.30-15 på Vanda Lantbruksmuseum, Nybackagränden 2, 01670 Vanda. Vi kommer att gå igenom det aktuella marknadsläget för spannmål och oljeväxter, och dessutom förkalkylerna för säsongen 2020.

Utvecklandet av odlingen samt marknaden av proteinväxter diskuteras mycket på nationell och EU nivå, därför är träffens tema proteinväxter från odlings- och marknadsperspektiv.

Vi har föreläsare med från A-Rehu och Hankkija Foder. Med dem kommer vi att diskutera proteinväxters potential och hur företag samt odlare kan utveckla odlingen och marknaden av proteinväxter. Vi kommer också att tala om hurdan kvalitet av proteinväxter företagen söker efter.

Anmälan senast den 17.1 till: nsp@slc.fi, tel. 09-601588. Tilläggsinformation: www.slf.fi samt Oskar Dannbäck, tel. 044-4314792 (Greppa Marknaden). Tillfället är avgiftsfritt och öppet för alla som vill delta.