T7 Methane Power
För att möte fler kunder inom biogasen lanserar New Holland en större traktor: T7.270 Methan Power LNG. New Holland lanserar mycket nytt för lantbruk som vill minska sina klimatavtryck, även eldrift.
Maskin & teknik

Eldrift och större biogastraktor
från New Holland

Det började med Fendt 100e, men nu kommer även New Holland med en eldriven traktor, byggd på T4-seriens chassi. Och en större biogastraktor: T7.270 Methan Power LNG.

Det blir med effekter under 100 hästkrafter när New Holland presenterar sina första eldrivna traktorer. När de kommer på marknaden kan man tveklöst säga att New Holland kommit längst vad gäller alternativa bränslen.

New Holland har en egen gård i Italien där man i nästan ett decennium arbetat med förnybar energi. På gården finns biogasproduktion, vindkraft och solceller och den ska vara energineutral. Det vill säga ingen energi köps in för att bedriva animalieproduktion och växtodling.

T7 Huv
T7.270 Methan Power LNG. Den ärver de bästa funktionerna hos New Hollands maskinpark, PLM Intelligence, som integrerar digital teknik för att leverera ett smart och uppkopplat jordbruk, som låter kunderna maximera maskinens produktivitet samtidigt som de optimerar avkastning- och insatskostnaderna.

Ännu större biogastraktor

New Holland har experimenterat med bränsleceller och vätgas och har sedan några år tillbaka en biogastraktor i serieproduktion. Den heter T6.180 Methan Power och är redan bekant för LF:s läsare.

Inom biogas har CNH Industrial, företaget bakom New Holland, kommit långt. De har köpt en engelsk tillverkare av biogasanläggningar och blir således även säljare till utrustning för att producera biogas.

– Det är inte omöjligt att dessa anläggningar kommer att säljas via de ordinarie New Holland-återförsäljarna framöver, säger Anders Folkelid, ansvarig för New Holland-traktorer i Sverige.

New Holland T6.180 Methan Power var en ganska enkel traktor när den lanserades för några år sedan, men uppdateras nu med DCT-transmission.

Det innebär en semipowershift med dubbelkoppling som därmed körs som en steglös transmission. Traktorn får även Sidewinder II-armstödet med körspak och paddlar till yttre hydraulik i stället för de mekaniska spakarna som varit fallet tidigare.

För att möte fler kunder inom biogasen lanseras även en större traktor: T7.270 Methan Power LNG. Den ärver de bästa funktionerna hos New Hollands maskinpark, PLM Intelligence, som integrerar digital teknik för att leverera ett smart och uppkopplat jordbruk, som låter kunderna maximera maskinens produktivitet samtidigt som de optimerar avkastning- och insatskostnaderna.

I synnerhet låter PLM Intelligence jordbrukarna enkelt manövrera banbrytande styrprogram, analysera fältdata och hålla sig trådlöst uppkopplade till både fält och nyckelplatser på gården, tack vare MyPLM Connect-plattformen och avancerade supportinitiativ.

New Holland T4 Electric Power
New Holland T4 Electric Power är inte bara eldriven, den har en stor mängd utrustning för att kunna köra autonomt, det vill säga utan förare.

T4 Electric Power

Inom eldrift kommer T4 Electric Power som även är ett framsteg inom autonom körning, med automatiserade funktioner som styrs av sensorer och kameror på traktorn, och som gör det möjligt för föraren att synkronisera flera maskiner, upptäcka och undvika hinder och kontrollera processtillstånden.

Med Shadow Follow Me-läget kan föraren synkronisera maskinerna så att de kan arbeta tillsammans. Ett 360-graders varningssystem upptäcker och undviker hinder. Telematik och autostyrning håller koll på alla funktionerna åt föraren.

Med Fleet Management kan driftsledaren tilldela uppgifter till varje maskin. Igenkänning av redskap säkerställer att traktorn sömlöst kopplas samman med det nödvändiga redskapet.

Digitala marktjänster låter lantbrukaren köra traktorn från valfri plats, vid valfri tidpunkt och övervaka dess prestanda och batterinivå på distans.

T6 180
Biogastraktorn T6.180 Methane Power – känd även i Finland – får transmission med dubbelkoppling, Sidewinder II-armstöd med körspak och paddlar för yttre hydraulik.