Jordbruk Marknad

DAVA Foods köpte
Närpes Äggpackeri Ab

DAVA Foods har köpt majoriteten av aktierna i Närpes Äggpackeri Ab. Packeriets vd Johnny Grandell är nöjd med affären.

DAVA Foods Finland har i flera år ägt aktier i packeriet och ser enligt ett pressmeddelande affären som naturlig. Det gör också packeriets vd Johnny Grandell.

– Vi har samarbetat i flera år med DAVA Foods Finland som har ägt en liten del aktier i Närpes Äggpackeri och vi har också packat deras produkter. Vi är goda samarbetspartners och vi ser det som positivt att en stor aktör vill stärka det samarbetet, säger Grandell.

Närpes Äggpackeri blir nu ett dotterbolag till DAVA Foods Finland – ett bolag som ägs av inhemska Munakunta och danska DAVA Foods Holding. Grandell fortsätter som vd för Närpes Äggpackeri Ab.

– Ingenting förändras i praktiken för till exempel våra äggproducenter. Vi kommer att integreras i deras system, men de största förändringar sker inom det administrativa, förklarar Grandell.

Enligt Grandell har diskussioner mellan de båda bolagen förts i några år.

– Det här är inget som har skett snabbt utan vi har fört diskussioner länge. Nu tyckte de att det var rätt tidpunkt och vi såg positivt på deras närmanden. Det visar att de ser potential i Närpes.

Vilka fördelar ger affären Närpes Äggpackeri Ab?

– Gällande framtida investeringar har vi nu större muskler med en stor aktör bakom. Vi har inga konkreta planer ännu, men nu har vi större möjligheter att investera i maskinparker på sikt och effektivera verksamheten.

I fjol packade Närpes Äggpackeri fyra miljoner kilo ägg. Företaget har nio anställda och ingen av dem berörs av det nya arrangemanget.