SLC

Dags att anmäla sig
till Bondebåten

För drygt ett år sedan ordnades Bondebåten för första gången. Evenemanget blev en framgång och nu är det dags igen. Den 29 mars ordnas Bondebåten igen och också i år verkar intresset vara stort.

– Vi har redan närmare 90 anmälningar så om man vill få plats lönar det sig att vara ute i god tid. Förra året fylldes de 180 platserna snabbt och det var många som inte rymdes med. Så boka i tid, säger Fredrik Grannas, ombudsman för ÖSP.

Det är Kursgården vid YA, ÖSP och ProAgria Lantbrukssällskapet som arrangerar Bondebåten som i år går av stapeln fredagen den 29 mars. Olika föreläsningar, trivsel, dans och god mat var ett fungerande koncept och upplägget blir detsamma i år.

– Vi behöver inte ändra ett koncept som fungerar. Det som jag tror lockar deltagare är att programmet tilltalar många. Det bjuds på föreläsningar, samvaro i avslappnad miljö. Utöver det blir det god mat, dans och det är ett bra sätt att träffa andra likasinnade, säger Grannas.

Föreläsningarna består av allt från företagsledning, klimatavtryck, binäring till rötrester. Förutom det ordnas också en minimässa med 15-20 utställare på Wasalines fartyg Wasa Express. I Umeå finns valbara besök till en mjölkgård med biogasanläggning, en GreenCare-gård och en växtodlingsgård med en imponerande maskinpark.

Deltagaravgiften är 45 euro och till det priset tillkommer middagskostnaden. Den sista anmälningsdagen är den 14 mars. Anmälningar kan göras via webben på adressen www.eduya.fi.

– De som inte kan anmäla sig elektroniskt kan ringa till ÖSP:s kansli och anmäla sig. Men kom ihåg att göra anmälan i tid för risken finns att platserna tar slut, säger Grannas.

I likhet med i fjol ordnas fyra bussar från Sideby i söder till Nedervetil/Karleby i norr. Detaljer om bussarnas rutter skickas ut en vecka innan Bondebåten ordnas den 29 mars.