Jordbruk Skogsbruk SLC

Bondesnack-medlemsträffar
i Nyland 25.3 och 30.3

SLC Nyland ordnar i slutet av mars två medlemskvällar digitalt via Teams. Alla medlemmar är välkomna med för att få information om aktuella frågor och diskutera bönder emellan!

På medlemskvällarna är det möjligt att föra en mer detaljerad diskussion om de frågor som är på agendan.

– Kom alltså med och diskutera nutid och framtid, uppmanar SLC Nylands verksamhetsledare Bjarne Westerlund.

För den första träffen torsdag 25.3 kl.18.30-20.00 är temat CAP27, där Johan Åberg från MTK redogör för utformningen av den kommande jordbrukspolitiken 2023 framåt. SLC:s ombudsman Rikard Korkman deltar med en kommentartaltur.

– Beredningen av de kommande villkoren för EU-stöden och miljöåtgärderna inom jordbruket pågår nu för fullt. Nu finns det möjlighet att få höra senaste nytt och påverka utformningen av åtgärderna, framhåller Westerlund.

På den andra träffen tisdag 30.3 kl.18.30-20.00 är temat Skog, mark och vilt. SLC:s skogsombudsman Viktor Harvio presenterar aktuella skogspolitiska frågor och marknadsläget samt resultaten av SLC:s viltenkät. Förbundsordförande Thomas Antas redogör för skyddsbeteckningar och hur de påverkar skogsbruket. Kommentartalturer av Sebastian Sohlberg och Otto von Frenckell.

Anmälan till den första medlemsträffen senast 23.3 och till den andra senast 28.3 på nsp@slc.fi. En dag före respektive tillfälle sänds sedan en anslutningslänk med bifogade instruktioner hur man ansluter till Teams ut per e-post till alla som anmält sig.