Aura Lamminparras Foto Milla Karkulahti
Aura Lamminparras, som till utbildningen är agronom och agroekolog, har tidigare verkat som sakkunnig inom föreningen. FOTO: Milla Karkulahti
Jordbruk

Aura Lamminparras
leder Pro Luomu

Aura Lamminparras har valts till ny verksamhetsledare för föreningen Pro Luomu. Lamminparras, som till utbildningen är agronom och agroekolog, har tidigare verkat som sakkunnig inom föreningen. Hon tillträder den 1 januari 2021.

Lamminparras är en mångsidig expert då det gäller ekokedjan och hållbara matsystem. I sitt arbete inom Pro Luomu har hon utvecklat ett brett nätverk inom livsmedelskedjan och känner de centrala aktörerna i ekobranschen.

– Min passion är ett öppet samarbete och att kunna vara en möjliggörare för en hållbar matproduktion. Det är en ära att få leda Pro Luomu och främja ekobranschens utveckling också i den här rollen, säger Lamminparras.

Pro Luomus styrelseordförande Ilkka Alarotu konstaterar att Pro Luomus nya verksamhetsledare har visat ett starkt kunnande.

– Pro Luomu är en samarbetsorganisation där alla livsmedelskedjans aktörer från producenter till industrin och handeln är med. Detta breda nätverk ska Lamminparras nu fortsätta utveckla. 

Lamminparras tar över efter Pro Luomus tidigare verksamhetsledare Marja-Riitta Kottila som går i pension. Pro Luomu grundades år 2011 för att främja konsumtionen och produktionen av ekologisk mat i Finland.