Livet på landet

Arbetskonflikten fördröjer
utdelningen av LF

Långa förhandlingar under onsdagen kring arbetskonflikten inom posten avslutades utan något nytt medlingsbud. Parterna konstaterade att läget var låst. Vi kan med andra ord knappast räkna med någon lösning på konflikten före Landsbygdens Folks publiceringsdag 22 november.

Arbetskonflikten drabbar bland annat utdelningen av tidskrifter och därmed Landsbygdens Folk. På Åland delas posten ut i normal ordning förutsatt att den anländer till öriket. Den här veckans onsdag lär LF från 15 november ha kommit fram till de åländska postlådorna. När det gäller finländska fastlandet är det omöjligt att säga när LF kan tänkas anlända.

Bland annat Sjömans-Unionen och Bil- och Transportbranschens Arbetarförbund AKT inledde stödåtgärder i början av veckan. Stödåtgärderna betyder bland annat att postens transporter inte tas med på förbindelsebåtar och färjor i inrikes trafik. Med andra ord försvåras postgången i skärgården. Också Järnvägsbranschens union funderade i skrivande stund på utvidgade stödåtgärder.

Vi beklagar fortfarande läget, men vi har inte möjligheter påverka det. Närmast av juridiska skäl trycker vi liksom förra veckan också den här veckans nummer av Landsbygdens Folk i vanlig ordning. Under den tid strejken pågår är den elektroniska bläddertidningen fritt tillgänglig här på vår nätsida. Det gäller också alla artiklar som publiceras kontinuerligt.