SLC

Arbetsgrupper jobbar
under SLC-kongressen

Under kongressen som inleds på måndag tillsätts 5 arbetsgrupper som bland annat behandlar de motioner som inlämnats till kongressen och övriga frågor med anknytning till gruppernas ämnesrubrik.

Arbetsgrupp nummer 1 har digitalisering som rubrik. Dess ordförande är Markus Karlsson från SLC Åboland, medan SLC:s styrelses representant är Johanna Smith. Sekreterare är Rikard Korkman.

Arbetsgrupp nummer 2 behandlar jordbrukspolitik. Det är Bengt Nyman från SLC Nyland som är ordförande. Tomas Långgård och Ingrid Träskman representerar SLC:s styrelse. Sekreterare är Jonas Laxåback. Den här arbetsgruppen har hela 5 av de sammanlagt 11 motionerna till kongressen på sin agenda.

De är SLC Nylands motion om en framtida organisationsmodell, SLC Åbolands 2 motioner om att se över medlemsavgiften och bromsa polarisering mellan medlemmarna, ÖSP:s motion om de betungande salmonellapremierna och Ingå lokalavdelnings motion om större satsning på marknadsföring genom en marknadsföringsavgift.

Arbetsgrupp nummer 3 har konsumentarbete som tema. Det är Jonny Kronqvist från ÖSP som är ordförande, medan Birgitta Eriksson-Paulson är styrelsens representant. Mia Wikström är sekreterare. Den här arbetsgruppen behandlar SLC Nylands motion om proaktiv kommunikation, bland annat för att bättre nå ut i den allmänna debatten.

Arbetsgrupp nummer 4 behandlar frågor om markanvändning och planering. Ordförande är Johanna Nyman från ÖSP och det är Mårten Forss som representerar styrelsen. Sekreterare är Mikaela Strömberg-Schalin.

Den arbetsgruppen har ÖSP:s motion om bristande underhåll av de österbottniska vägarna på sin agenda.

Miljö är temat för arbetsgrupp nummer 5. Ordförande för den gruppen är Jonas Lundberg från ÅPF medan Thomas Antas representerar styrelsen. Sekreterare är Annika Öhberg. Det finns 4 motioner på den arbetsgruppens agenda, de är ÅPF:s motioner om definition på ett hållbart jordbruk och jordbrukarens roll i kampen mot klimatförändringen, ÖSP:s motion om förtroendet för myndigheterna vid hanteringen av skarv och varg samt SLC Nylands motion om tillstånd för jakt på vitkindade gäss.

Den sista arbetsgruppen, nummer 6 behandlar skogsvårdsföreningarnas framtid. Niclas Sjöskog från ÖSP är ordförande, och Mats Nylund representerar styrelsen. Sekreterare är Stefan Borgman.

Arbetsgrupperna sammanträder under måndagen på sena eftermiddagen. Tisdag förmiddag är genomgång av deras arbete inprickad.

Läs också:
Motionerna till kongressen behandlar organisationsstruktur, uppbyggnad och finansiering