Jordbruk

Ansökan om jordbrukets
och vattenbrukets kostnadsstöd
öppnar 1.6

Ansökan om jordbrukets och vattenbrukets kostnadsstöd inleds 1.6 kl.09.00 och slutar 31.7 kl.16.15. Ansökan görs via Statskontorets elektroniska ärendetjänst (e-tjänsten).

Stödet består av kostnadsstöd för el och kostnadsstöd för gödselmedel. Kostnadsstöd för el beviljas till yrkesmässiga jordbruksutövare och yrkesmässiga vattenbrukare.

Kostnadsstöd för gödselmedel beviljas till yrkesmässiga jordbruksutövare för gödselmedel som köpts för vegetationsperioden 2023.

Utförlig information om ansökan av stödet finns tillgänglig på Statskontorets webbsida: valtiokonttori.fi/sv/jordbruksstod. Där finns information om stödvillkoren, vanliga frågor samt en räknare som kan användas till att uppskatta det utbetalningsbara stödbeloppet med.

Statskontoret ordnar ett svenskspråkigt webbinarium på torsdag 25.5 kl.10.15-11.15 där experter berättar om jordbrukets och vattenbrukets kostnadsstöd och hur man ansöker om stödet. Webbinariet är kostnadsfritt, öppet för alla och kräver ingen förhandsanmälan. Länk till webbinariet finns här.

Webbinariet spelas in och inspelningen kommer att finnas tillgänglig på Statskontorets webbsida redan dagen efter webbinariet.

Statskontorets kundtjänst hjälper även med att svara på frågor gällande stödet. Kundtjänsten betjänar till och med den 26.5 måndagar till fredagar kl.9-12 och från och med den 29.5 måndagar till fredagar kl.9-15 på nummer 0295-503050.