Kopavbonden2019
Jordbruk SLC Marknad

Anmäl dig till
Köp av bonden!-dagen

Den fjärde nationella Köp av bonden!-dagen ordnas den 14 september i år. Från och med första maj kan man anmäla sin gård till evenemanget på köpavbonden.fi.

Köp av bonden! är en gemensam dag för gårdar och producenter i hela landet att hålla öppet hus, sälja produkter och visa kunderna varifrån maten kommer. Också gårdar som normalt inte har gårdsförsäljning kan delta i det kostnadsfria evenemanget.

På den tvåspråkiga webbplatsen köpavbonden.fi finns information och material som stöd för medverkande gårdar, bland annat med tanke på de praktiska arrangemangen och marknadsföring.

Webbplatsen fungerar även som informationskanal för besökare som vill hitta information om vilka gårdar som medverkar i evenemanget, kontaktuppgifter, öppettider och vilka produkter som finns till salu. Det går att anmäla sig fram till 14.9.

Effektiv åtgång av julskinka

Ollikkala svingård deltog förra året och kommer att vara med även i år. De sålde redan under evenemangets första timme slut sina julskinkor genom förhandsbeställning.

– Jag vill uppmuntra producenter att delta i Köp av bonden!-dagen, säger svinproducent Veera Ollikkala. Vi får många förfrågningar av folk som vill besöka gården, men det är inte alltid möjligt att ordna öppet hus. En förutbestämd dag är ett smidigt system för gårdsbesök.

I de nationella arrangemangen av Köp av bonden!-dagen deltar Programmet för utveckling av landsbygden i Fastlandsfinland 2014-2020 och Landsbygdsnätverkstjänsterna, koordineringsprojektet för närmat vid Brahe-centret vid Åbo universitet, Äktasmak.fi, MTK, SLC, Maa- och kotitalousnaiset, Marttaliitto, Marthaförbundet, Suomen 4H-liitto, Finlands svenska 4H, Lomalaidun ry och Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry.

På SLC ger informationschef Mia Wikström mera information om evenemanget, mia.wikstrom@slc.fi eller tel. 050-3553213.