Anders Portin
Forstmästare Anders Portin kommer till SLC från skogsbranschens kommunikations- och samarbetsorganisation Finska Forstföreningen där han är verksamhetsledare. FOTO: Erkki Oksanen
Skogsbruk SLC

Anders Portin är SLC:s
nya skogsombudsman

(UPPDATERAD 1 FEBRUARI KL 8.30 MED TILLÄGGSUPPGIFTER)
SLC:s styrelse har beslutat att anställa forstmästare Anders Portin, 59, från Esbo som SLC:s skogsombudsman. Han tillträder tjänsten i april.

– Speciellt ser jag fram emot att kunna koncentrera mig på skogspolitiska frågor igen och att fungera som en länk mellan skogsägarna och de korridorer där besluten fattas, säger Anders Portin i ett pressmeddelande från SLC. En annan fråga som är angelägen och som i allt högre grad inverkar på skogsbruket är samhällsplaneringen. Speciellt i kusttrakterna förs en ständig dragkamp där det finns en ökad risk för att onödiga restriktioner skrivs in i exempelvis generalplaner. Här ser jag att SLC har en viktig roll som intressebevakare. 


Anders Portin kommer till SLC från skogsbranschens kommunikations- och samarbetsorganisation Finska Forstföreningen där han är verksamhetsledare. Han har tidigare erfarenhet från Skogscentralen Skogskultur, jord- och skogsbruksministeriet, Skogsindustrin rf och konsultföretaget Indufor. Han har ett brett kontaktnät i skogliga kretsar såväl nationellt som internationellt.

Skogsombudsmannen bevakar skogsfrågor i nära samarbete med de fem svenska skogsvårdsföreningar som är medlemsföreningar i SLC samt i samarbete med SLC:s skogsutskott.

Tjänsten som SLC:s skogsombudsman blev ledig i fjol efter att Stefan Borgman valdes till ordförande för skogstjänstemännens fackförening, känd som METO. LF