Jordbruk Skogsbruk Marknad

Åländsk skogs-vd blir mejerichef

UPPDATERAD 11.4, KLOCKAN 17:58
Ålands Skogsindustriers vd Joakim Blom byter bransch och blir i stället vd för Ålands Centralandelslags mejeri i Jomala.

Blom som är ekonomie magister och dessutom har en skogsbruksexamenutbildad lämnade den 10 april in sin avskedsansökan till skogsbolagets styrelse. Men enligt sitt kontrakt kommer han att arbeta kvar i Ålands Skogsindustrier till den 31 juli.

- Jag har lovat styrelsen att jag är beredd att jobba så länge, men kanske tar jag ut någon enstaka semesterdag före det, säger Blom.

I ett pressmeddelande beklagar skogsbolagets styrelse med Sven-Olof Karlsson som ordförande att ”Joakim väljer att gå vidare" eftersom företaget nu har mycket att göra med att upparbeta virke efter stormen Alfrida.

– Företaget är dock på god väg och strategin och resurser för hanteringen är under kontroll så verksamheten beräknas kunna fortsätta helt som planerat, skriver styrelsen för Ålands skogsindustrier.

Ålandsmejeriet ÅCA:s styrelseordförande Stefan Rumander påpekar i ett pressmeddelande att Joakim Bloms ”affärsmannaskap och dokumenterade erfarenhet att leda företag i förändring fångade styrelsens intresse”.

Det är ännu inte bestämt när Blom tillträder som chef för ÅCA, men Ålands Skogsindustrier inleder omedelbart sin rekryteringsprocess för att hitta en ny vd. RLW