Following Harrow Marathon  2
Den nya efterharvspinnen Marathon finns tillgänglig som eftermarknadstillbehör till nya och äldre Väderstadmaskiner. FOTO: Väderstad
Maskin & teknik

Väderstad introducerar
efterharvspinnen Marathon

Väderstad introducerar en ny efterharv i början av 2024, som ett komplement till dagens sortiment. Den nya efterharvspinnen Marathon kommer att öka livslängden på efterharven.

För årsmodell 2024 uppdateras sortimentet av efterharvspinnar. Genom att stärka efterharven med hårdmetall på den ytan som är mest utsatt för slitage förlängs livslängden avsevärt.

– För att avsluta såbäddsberedningen, skapar den vibrerande efterharvspinnen ett avdunstningsskydd och sorterar aggregaten så att stora aggregat och ogräs hamnar i ytan, säger Magnus Samuelsson, konceptutvecklare på Väderstad och fortsätter:

– Jämför man den nya efterharven Marathon mot standardpinnen, så ser vi en längre livslängd på upp till 6 gånger. Eftersom pinnens längd förblir konstant behåller den samma vibrerande sorteringsförmåga. Även angreppsvinkeln mot jorden förblir densamma.

Den nya efterharvspinnen Marathon passar på Väderstads harvar, NZ Mounted, NZ Aggressive, NZ Extreme, såmaskinerna Rapid och Spirit och även Carrier och Swift kultivatorer. Den går även att eftermontera på befintliga maskiner.

Den nya efterharvspinnen Marathon finns tillgänglig som eftermarknadstillbehör till nya och äldre Väderstadmaskiner.