Maassa9
Så här ser Syketecs nya skördaraggregat Jobo SR75-kombi ut. Kapaciteten har förbättrats i och med att aggregatet är utrustat med fyra matarrullar i stället för två. Den nya modellen visades upp på FinnMetko förra veckan.
Skogsbruk Maskin & teknik

Syketec visade upp
nytt skördaraggregat

Korsholmsföretaget Syketec visade upp nya produkten Jobo SR75-kombi på FinnMetko. Ett skördaraggregat som har fyra matarrullar i stället för tidigare två.

Större maskiner. Det är något som kunderna har frågat efter och nu har Syketec svarat. På FinnMetko i Jämsä förra veckan visade Korsholmsföretaget upp det nya skördaraggregatet Jobo SR75-kombi.

– Det här aggregatet är större jämfört med våra tidigare modeller. Det är utrustat med fyra matarrullar i stället för två och med det ökar kapaciteten. Vi har fått förfrågningar från Kanada på större aggregat så den här är utvecklad på grund av det behovet, berättar företagets vd Börje Fågelklo.

Aggregatets grepp om trädet har också förbättrats genom att rullarna sitter på en bogey.

– Det gör att rullarna rör sig bättre längs trädet och bibehåller ett konstant fast grepp.

Syketecs skördaraggregat lämpar sig för uttag av energived och gallringar. Målgruppen är självverksamma skogsägare och entreprenörer.

– I Finland finns många äldre skogsmaskiner och våra skördaraggregat lämpar sig just för dem. Det här aggregatet kan också installeras på grävmaskiner på 10-14 ton, förklarar han.

Kone Nygård Maskin från Vasa medverkade också i FinnMetko och hade med sig en drös olika produkter av Kranman, däribland modellen 620S som var utrustad just med ett Jobo-skördaraggregat.

– Det är bara ett exempel på maskiner som kan utrustas med våra aggregat, säger Fågelklo.

Läs också: Kronos på FinnMetko visade upp flera nyheter
Maassa13
Kone Maskin Nygård visade upp produkter från Kranman. Den här modellen 620S är utrustad med Syketecs Jobo-skördaraggregat.