Italienost 1 Webben
Karen som används för osttillverkningen skall enligt reglerna vara fodrade med koppar.
Tema

Strikta regler och handarbete
ger högt pris för parmesanostar

Emilia-Romagna regionen som ligger på de flacka slätterna kring floden Po i norra Italien är landets viktigaste jordbruksområde. De platta och bördiga jordarna har brukats sedan urminnes tider och odlarna...
Inget ensilage till korna Själva osttillverkningen sker på ett gammalt hantverksmässigt sätt, enligt ett regelverk som upprätthålls och kontrolleras av konsortiet Parmigiano Reggiano. Även verksamheten på de gårdar som levererar mjölken regleras....
Under ett dygn gammal mjölk Ost tillverkas dagligen av opastöriserad mjölk. Mjölken från morgonmjölkningen blandas med mjölk från föregående kväll, som under natten har legat i stora grunda tankar så att...
Konkurrenten är billigare Det finns också en annan liknande italiensk ost som kanske är mer populär i Finland än Parmigiano Reggiano på grund av sitt förmånligare pris och det är Grana...

Välkommen att logga in dig som medlem eller prenumerant för att läsa denna artikel.

Du kan besöka nedanstående länkar för att bli medlem eller för att prenumerera

Bli medlem Prenumerera