3 K0 A8766
Livet på landet

Stämningsfull matmarknad
hålls igen i Ingå

Den årliga Matmarknaden på Gammelgården i Ingå centrum ordnas den 23-24.9 kl.10-16. Matmarknaden har med åren vuxit till den kanske största matmarknaden i Västnyland. Arrangör är föreningen Bo på landet.

Gammelgården är ett stämningsfyllt museiområde med fina rödmyllade hus, rior, en smedja och andra gamla byggnader. Det är lätt att komma till området med parkering alldeles intill och eftersom området är plant passar det utmärkt även för rörelsebegränsade.

Cirka 70 småproducenter ställer upp med försäljning av delikatesser och genuina hantverk. Man kan både köpa produkter hem och avnjuta på plats: lamm-, nöt-, viltkött, färsk och rökt fisk, andra fiskprodukter, inhemska och utländska ostar, goda specialkorvar, inlägg, safter, sylter, matbröd, pajer, hembakade kött- och laxpiroger, smör och glass från småmejerier, grönsaker, potatis, äppel, bär, vitlök, honung, handgjorda karameller, specialchokolad, övrig godis med mera.

Självklart finns även den omtyckta potatisgröten till salu. På plats kan man avnjuta raclette, asiatisk mat, delidogs och kaffe och sötebröd. Även genuina hantverk finns till salu: återvinningsprodukter, alpacka/lamm produkter, keramik, köksprodukter, mattor, kransar, exotiska växter med mera.

Också för de minsta finns mycket att uppleva. Man kan bekanta sig med alpackor och lamm, ta en kärrtur med ponny och leka med käpphästar och tramptraktorer.

Trädgårdsråd Arno Kasvi föreläser på lördagen 23.9 kl.14 om kålsläkten, sallat och rotfrukter. På söndagen 24.9 kl14 blir det ett föredrag om frukt, bär och örter. Skyltning på området.

Arrangörerna välkomnar alla och påminner besökarna att också ha med sig kontanter eftersom inte alla försäljare har kortläsare. De närmaste bankautomaterna finns på S-market och vid Sparbankshuset. De flesta försäljare kan även acceptera Mobile Pay.