Img 20190515 083321
Senast MTK och SLC samlades utanför Ständerhuset i Helsingfors för att föra fram lantbrukarna frågor var den 15 maj 2019 för att ge vägkost åt regeringsförhandlarna.
Jordbruk Skogsbruk SLC

SLC och MTK uppvaktar
regeringen inför budgetrian

Nästa veckas torsdag den 2 september har MTK och SLC bjudit in statsministern och regeringens övriga ministrar till ett medialt tillfälle för att föra fram organisationernas vädjan om jord- och skogsbrukets klimatåtgärder och vilka nödvändiga sporrande åtgärder som näringen vill se budgetsatsningar för.

Evenemanget genomförs i samarbete med de nyländska regionala producentorganisationerna och skogsvårdsföreningarna, som även bjuder in regionens riksdagsledamöter samt europaparlamentariker.

Som en smittskyddsåtgärd inbjuds inte medlemmar eller allmänheten denna gång till tillfället, utan endast organisationens representanter medverkar. Däremot livesänds evenemanget på MTK:s Facebook-sida.

Evenemanget, som beräknas pågå en timme, inleds kl.12 utanför Ständerhuset i Helsingfors. Organisationernas representanter anländer till platsen med traktor, skogsmaskin och bil drivna med biobaserade bränslen. Ordförandena för MTK och SLC, Juha Marttila och Mats Nylund, framför organisationernas hälsningar och vädjan inför budgetrian till ministrarna och övriga närvarande, varefter det är dags för ministrarnas svarstalturer samt diskussion och medias frågor.

Även producentförbunden och skogsvårdsföreningarna uppmuntras att ordna motsvarande regionala tillfällen för att föra organisationernas hälsning till regionens riksdagsledamöter och europaparlamentariker.

SLC Åboland i samarbete med Väståbolands skogsvårdsförening uppvaktar även regionens SFP-riksdagsledamot i Nagu den 2 september.