Skogsbruk SLC

Skogsvaldebatt
på måndag i Vasa

Måndagen den 8 april kl.15.00 är det möjligt att känna riksdagsvalskandidater från olika partier på pulsen i en valdebatt om det finländska skogsbruket.

Valdebatten ordnas av SLC i samarbete med Skogsvårdsföreningen Österbotten och ÖSP på Yrkesakademin i Vasa (Kungsgårdsvägen 30 A, Vasa).

I valdebatten som har temat skogsbruk och klimatfrågor debatterar följande riksdagskandidater: Victor Kock (sdp), Risto Lahti (centern), Tuula Närvä (gröna), Niclas Sjöskog (sfp), Lisen Sundqvist (vf) och Anita Viik-Ingvesgård (kd).

Debatten, som leds av SLC:s skogsombudsman Anders Portin, är öppen för alla intresserade åhörare. Debatten avslutas med kaffeservering kl.17.

Inför vårens riksdagsval lyfter SLC via kampanjen ”6 orsaker att stöda finländskt skogsbruk” fram Finlands klimatsmarta, hållbara skogsbruk som ger välfärd till hela landet. Kandidater har även möjlighet att via SLC:s skogskampanj certifiera sig som en skogskandidat på SLC:s kampanjsida. Kampanjen syns även aktivt via de sociala medierna.