Jordbruk Skogsbruk SLC

Skogsvaldebatt i samband
med SLC Nylands vårmöte

Nyländska bönder och skogsägare samlas på torsdag (4.4.) till SLC Nylands vårmöte på Söderkulla Gård i Sibbo för att diskutera hur jordbruket skall fås lönsamt och i vilken riktning EU:s jordbrukspolitik borde styras.

Mötet öppnas kl.10 med hälsningsord av Sibbo kommunstyrelses ordförande Kaj Lindqvist och öppningsanförande av förbundsordförande Thomas Antas.

Efter stadgeenliga höstmötesfrågor inleds den lantbrukspolitiska diskussionen med anförande av SLC:s fullmäktigeordförande Thomas Blomqvist. Han tar bl.a. upp utredningsman Karhinens rapport med förslag till åtgärder för att förbättra jordbrukets lönsamhet och beredningen av EU:s nya programperiod och jordbrukspolitik CAP 27, men går även in på andra aktuella frågor inför nästa regeringsprogram.

På eftermiddagen med början kl.13.30 hålls på samma plats SLC:s valdebatt om det finländska skogsbruket. I valdebatten debatterar ett antal riksdagskandidater skogsbruk och klimatfrågor. Debatten leds av SLC:s nya skogsombudsman Anders Portin. Dagen avslutas med kaffeservering kl.15.

Vårmötet och valdebatten är öppna för alla intresserade. Det är alltså möjligt att delta i enbart vårmötet eller enbart valdebatten, eller i båda. Adressen är Söderkullavägen 701. Välkomna!