Midsommar1
Livet på landet

Recept för midsommarbordet

Gratinerad squash och äggplanta (4 pers) 1 äggplanta 2-3 små squash 300 g mild ost, mozzarella eller edamer 2 dl mandelmjöl eller skorpmjöl 2 ägg 150 gr lagrad smakrik ost Salt, peppar Skiva äggplantan i 1 cm tjocka...
Laxsnittar 200 gr gravad lax 100 gr gurka 1 vårlök med stjälk 1 msk olivolja En halv citron Salt, peppar Finhacka lax och lök och blanda i oljan, peppar och citronsaft. Smaka av med salt. Servera på...
Friterad squash 2 små squash 1 ägg 50 gr vetemjöl 40 gr parmesanost/lagrad hårdost Salt, peppar Olja för fritering, t.ex. solrosolja Skiva squashen i tunna skivor och strö över salt och låt vila i 40 minuter. Sila...
Ugnstekta fyllda kycklingbröst 600 gr tunna kycklingbröstfiléer 2 små squash 100 gr rucola/senapskål 2 dl parmesan/annan lagrad hård ost Salt, peppar Olivolja Skiva squashen i tunna skivor med en potatisskalare. Salta, peppra kycklingfiléerna och lägg på 2-3...
Fyllda friterade squashblommor 10 squashblommor, ca 5-6 cm höga, 4 cm breda 3 dl potatismos 3 skivor stekt bacon 2 msk finriven parmesan 2 dl ströbröd 2 ägg för panering Salt, peppar 1 liter solrosolja för fritering Ta försiktigt...
Ugnstekta fyllda squashblommor 10 squashblommor 2 små squash 1 liten lök  70 gr rökt skinka 1 vitlöksklyfta 2 dl parmesan /riven hårdost Salt, peppar Ta försiktigt bort de hårda pistillerna ur botten på blomman. Finhacka squash, lök och...
Grillade kycklingbröst med chilisås (4 pers) 600 gr kycklingbröst i skivor 400 gr champinjoner 500 gr sparris 3 milda lökar 2 msk äppelcidervinäger Olivolja Persilja Salt, peppar Rensa champinjonerna och smörj in dem med olivolja och strö över lite...

Välkommen att logga in dig som medlem eller prenumerant för att läsa denna artikel.

Du kan besöka nedanstående länkar för att bli medlem eller för att prenumerera

Bli medlem Prenumerera