Markus Lahtinen Ptt
Under de senaste åren har Markus Lahtinen jobbat nära regeringen som finanspolitisk specialmedarbetare för flera olika ministrar. FOTO: PTT
Jordbruk Skogsbruk

PTT får ny VD

Markus Lahtinen blir ny VD för Pellervo ekonomiska forskningsinstitut PTT. Institutet är bekant för Lahtinen som har jobbat i huset länge, bland annat som ordförande för PTT:s nationalekonomiska forskningsgrupp fram till 2015.

Under de senaste åren har Lahtinen jobbat nära regeringen som finanspolitisk specialmedarbetare för flera olika ministrar.

– Markus Lahtinen bidrar med ett djupt ekonomiskt och samhälleligt kunnande. Han kommer att stärka PTT:s synlighet och effektivitet, konstaterar PTT:s styrelseordförande Juha Marttila.

PTT:s styrelse ser Lahtinens kunnande inom makroekonomi som en stor styrka liksom även hans ovanligt stora erfarenhet inom det samhälleliga beslutsfattandet.

– Jag ser fram emot att återvända till PTT den första december. Forskningsinstitutet har ett viktigt uppdrag i att producera forskningsdata från många ekonomiska delområden samt delta i den offentliga debatten. Den kris som coronaviruset orsakat har förändrat ekonomin och samhället på många sätt. I en sådan situation accentueras vikten av vetenskaplig forskning och därmed även PTT:s roll, betonar Lahtinen.