Olle Haggblom
Diplomingenjör Olle Häggblom har arbetat på jord- och skogsbruksministeriet som sakkunnig inom jordbrukets vattenhushållning.
Jordbruk

Olle Häggblom ny chef
för Täckdikningsföreningen

Olle Häggblom har valts till ny verksamhetsledare för Täckdikningsföreningen från början av 2023, då nuvarande verksamhetsledare Helena Äijö går i pension. Olle börjar arbeta på Täckdikningsföreningen i början av oktober.

Diplomingenjör Olle Häggblom har examen från Aalto-universitetet med vatten- och miljöteknik som huvudämne. Under åren 2018-2020 arbetade han som sakkunnig vid Täckdikningsföreningen.

Han deltog i såväl nationella som internationella forskningsprojekt, bland annat PERA och Waterdrive, och deltog i föreningens egna projekt såsom utvecklandet av täckdikesregistret.

Sedan februari 2020 har han arbetat på jord- och skogsbruksministeriet som sakkunnig inom jordbrukets vattenhushållning. Till arbetsuppgifterna har hört bland annat genomförandet av regeringsprogrammet vad beträffar vattenhushållningen för åkrar, samt utvecklingen av stödsystemen för jordbrukets vattenhushållning.