Jordbruk SLC

Öppna ekogårdar på
Naturens dag skjuts upp till 2021

Firandet av öppna ekogårdar i samband med Naturens dag flyttas i år framåt till augusti 2021 med anledning av coronaepidemins situation. Naturens dag, som firas den sista lördagen i augusti, är en officiell högtidsdag, och därför uppmuntrar arrangörerna i år ekogårdar att sätta flaggan i topp och hänga upp Ekologiskt naturligtvis-banderoller även i år.

Genom de videofilmer från ekogårdar som kommer att lanseras inför Naturens dag kan alla intresserade bekanta sig med ekologisk produktion och se varifrån ekoprodukter egentligen kommer. Genom de öppna ekogårdarnas kommunikationssamarbete kommer ekologisk produktion och dess betydelse för biologisk mångfald att lyftas fram.

Många gårdar har direktförsäljning till konsumenter även denna sommar. I samband med Naturens dag publiceras på luomu.fi-sidan en lista över de gårdar som tidigare hållit öppen ekogård på Naturens dag och som även nu håller öppet för kunder. De gårdar som deltog i evenemanget i fjol kontaktas skilt gällande detta under den närmaste tiden.

Ekologiskt naturligtvis-banderoller kan beställas på www.luomuliitto.fi/lakanatilaus.

Öppna ekogårdar på Naturens dag koordineras i samarbete mellan Pro Luomu ry, jord- och skogsbruksministeriet, Förbundet för Ekologisk Odling rf, MTK och SLC.