SLC

Ny SLC-medlemsförmån:
Hyr eller hyr ut med SKED

SLC har inlett samarbete med SKED Oy som erbjuder en mobilapplikation för lantbruket som gör det möjligt att dela befintliga resurser med varandra och samtidigt skapa nya intäktsströmmar till gården.

SKED:s idé bygger på delningsekonomin och avsikten är att hjälpa lantbrukare att utnyttja en redan befintlig maskinpark, utrymmen eller andra resurser på ett effektivare sätt. Som jordbrukare kan man exempelvis hyra en maskin eller arbetskraft för den tid man behöver. Omvänt kan jordbrukare också skapa sig själva helt nya intäktsströmmar och underlätta sin egen ekonomi genom att t.ex. hyra ut sin egen maskin eller sin lediga lada till någon som behöver den istället för att den står oanvänd.

– Det finns många goda möjligheter att effektivera användningen av redskap och maskiner genom att utnyttja nya elektroniska tjänster och delningsekonomi som SKED-appen möjliggör. Detta är även ett sätt för lantbrukare att sänka kostnaderna på gårdsnivå, påminner SLC:s verksamhetsledare Jonas Laxåback.

Med hjälp av SKED-appen, som användaren avgiftsfritt kan ladda ner i Google Play eller Apple App Store, ser användaren det befintliga utbudet, priser och var maskinerna finns i realtid.

Hyr man ut skall man försäkra sin egendom påminner SKED. Den som hyr står även vid behov för transporten. Betalning sker i appen via säkra bankförbindelser.

Gratis för SLC-medlemmar tills 30.6

Fram till den 30 juni är SKED-tjänsten gratis för SLC-medlemmar och fram till dess uppbär SKED ingen serviceavgift från de SLC-medlemmar som använder tjänsten. Därefter erbjuder SKED SLC-medlemmar i producentförbunden och skogsvårdsföreningarna rabatt så att SLC-medlemmar som hyr ut arbetskraft eller maskiner får 10 procent rabatt på den normala serviceavgiften. För att få tillgång till rabatten ska SLC-medlemmar registrera sitt medlemsnummer i applikationen.

Utöver ovan nämnda, avgiftsfria tid fram till den 30.6.2019, betalar SKED upp till 150 euro tillbaka på hyreskostnaden till de 10 första SLC-medlemmar som hyr något via SKED-appen. Blir den totala hyreskostnaden lägre än 150 euro, så ersätter SKED det beloppet.

Under våren genomgår appen en uppdatering så att tjänsten byggs om till fullskalig webbversion. Användaren behöver inte vidta några åtgärder i samband med uppdateringen.