Honk
Roliga replikskiften men också kritik av nonchalans mot jordbruket möter man i Honks utvalda.
SLC

Nu finns Honks
teckningar i bokform

– Var det trevligt på skjutbanan?
– Jodå, jag träffade rentav några bekanta.

Det här lilla replikskiftet är från en ”Veckans Honk” som under ett antal år ingick i Landsbygdens Folk. Henrik ”Honk” Backman började rita en sidantvåteckning för Landsbygdens Folk under senhösten 1991. Senare kom Veckans Honk. Han fortsatte att rita i tidningen också en tid efter att han pensionerat sig 2002.

SLC har nu gett ut ett urval av Honks sidantvåteckningar och Veckans Honk i bokform, sammanlagt kring 240 glada och tidvis ganska bitande skämt.

Boken är ett utmärkt julklappstips. Den kan beställas på SLC-shopen på internet, adressen är slc.fi/shop eller på epost: info@slc.fi.

Priset är 25 euro, inklusive moms plus postningskostnader.

Behöver du julklappstips?

Om du funderar på julklappar till dina nära och kära ska du ta dig en titt på SLC:s webbshop på slc.fi/shop. Där kan du beställa av Bonden behövs- t-skjortor både i klassisk, dam- och barnmodell samt som babybody.

T-skjortorna är av det kvalitativa märket R-collection och säljs för 21 euro styck (porto tillkommer vid postning) och bodyn är av märket Tutta och kostar elva euro. I webbshopen finns även SLC:s tygkassar med texten ”Keep calm and let Finnish farmers grow your food”.

Nya produkter i webbshopen är magasinen Hellre bonde än jordbrukare och Honks utvalda. Hellre bonde än jordbrukare-magasinet är en samling berättelser med bilder av 14 producenter i Svenskfinland. Genom de starka bilderna av fotografen Kasper Dalkarl och genom textskildringarna av journalisten Ebba Håkans vill SLC ge matens producenter ett ansikte. Boken ”Honks utvalda” samlar ett urval av Henrik ”Honk” Backmans teckningar som ingick i Landsbygdens Folk från 1991 till en bit in på 2000-talet.

Den finländska utvecklingsorganisationens FFD:s, Food and Forest Development Finland, arbete för att stöda jord- och skogsbrukare i utvecklingsländer kan även understödas genom bidrag och immateriella gåvor som kan införskaffas på www.ffd.fi/svenska.