SLC

MTK och SLC lanserar
biodiversitetsfärdplan för
jord- och skogsbruket 1.2

Nästa veckas torsdag den 1 februari kl.9-11.30 lanserar SLC och MTK sin gemensamma färdplan som har målet att söka fungerande praktiska lösningar för att trygga och främja mångfalden i jordbruks- och skogsmiljöer.

Biodiversitetsfärdplanen, som har beretts sedan 2022, har tagits fram i samarbete med olika forskningsinstitut och innehåller även organisationernas egna målsättningar och åtgärder för att kombinera mångfald och näringsverksamhet.

Under webbinariet behandlas både jord- och skogsbruk genom att granska forskarnas arbete, organisationernas linjedragningar och genom att höra kommentarer från intressentgrupper.

Lanseringstillfällets program hålls i huvudsak på finska med inslag av talturer på svenska. Lanseringstillfället bandas in och textas i efterhand till svenska. Den textade inspelningen finns tillgänglig inom ett par veckor efter evenemanget på slc.fi.

Lanseringen av färdplanen kan endast följas på distans. Deltagarlänken skickas till alla anmälda senast den 31.1. Anmäl dig via anmälningsformuläret här.