Kone Agria Djurutstallning Jerseykon
Jerseykon Ojaniityn Medusa, vars far är Vermalar Bruce ET, visades upp under fredagen på Kone-Agria. Dagen före hade hon utsetts till Jersey-Champion på utställningen.
Jordbruk Maskin & teknik Marknad

Lyckat djurtema på KoneAgria

I år visades mjölkkor fram på KoneAgria. Det var ett nytt komplement till utställningen nu när många av de stora maskinerna uteblev som en följd av utställningen i Helsingfors i november. Mjölkproduktionen har i vilket fall som helst av tradition varit i centrum på KoneAgria i Jyväskylä.

Det var de tre raserna ayrshire, holstein och jersey som visades fram. Jersey håller först nu på att bli vanligare i Finland på grund av hög fett- och proteinhalt i mjölken, men är en mycket känd ras på det globala planet.

Under fredagen var det bland annat uppvisning med avkommor av semintjurar. Här deltog jerseykon Ojaniityn Medusa, vars far är Vermalar Bruce ET. Dagen före hade Ojaniityn Medusa utsetts till Jersey-Champion.

KoneAgria hålls också nästa år i Jyväskylä, det blir den 10-12 oktober. Utställare och besökare var tydligen så pass nöjda med resultatet, trots att många av ”de stora” avstod från att delta i år.