Midvinter5
Den 2 februari ordnas en midvinterfest för ÖSP-medlemmar i Jakobstad. Bakom arrangemanget står Pedersöre, Purmo och Esse lokalavdelningar. Från vänster: Conny Englund (kassör, Pedersöre), Mats Finne, ordförande för Pedersöre, Johannes Stenmark, ordförande för Purmo och Ola Sandberg, ordförande för Esse lokalavdelning.
SLC

Lokalavdelningar ordnar midvinterfest

Ett en paus på några år är det igen dags för midvinterfesten på Optima i Jakobstad. En fest som riktar sig till ÖSP:s medlemmar i norra Österbotten. Bakom arrangemanget står Pedersöre, Purmo och Esse lokalavdelningar.

–Förra gången vi ordnade midvinterfesten kom närmare 180 personer. Evenemanget var uppskattat och efter en paus på flera år beslöt vi i höstas att ordna en liknande fest, säger Mats Finne, ordförande för Pedersöre lokalavdelning av ÖSP.

Den 2 februari arrangerar Pedersöre lokalavdelning tillsammans med grannarna i Purmo och Esse midvinterfesten. Ett evenemang vid Optima i Jakobstad där det blir dans, mat och umgänge.

–Det har funnits en efterfrågan från medlemmarna att vi ska ordna en ny fest. Vi tror att intresset kan bli stort och räknar med att cirka 300 deltar, säger Johannes Stenmark som är ordförande för Purmo lokalavdelning.

I år håller ÖSP:s viceordförande Niclas Sjöskog festtalet medan Fredrik Lönnqvist med flera bjuder på sång och musik. På plats finns troligen också ett lokalt bryggeri som ska berätta om sin verksamhet.

–Vi har försökt sy ihop ett litet program, men det får heller inte bli för mycket. Målet är att de som deltar ska få ha en rolig kväll, äta och dansa och umgås med likasinnade, konstaterar Ola Sandberg, ordförande för Esse lokalavdelning.

Lokalavdelningarna sponsorerar

Arrangörerna har varit i kontakt med andra lokalavdelningar och bjudit in medlemmar från Munsala till Karleby. För dem kostar festen mellan 20 och 25 euro per person beroende på sponsorer.

–Övriga medlemmar från andra delar av landskapet är naturligtvis också välkomna, men för dem är inträdet kring 40 euro per person, tillägger Conny Englund, kassör i Pedersöre lokalavdelning.

Det hörs emellanåt klagomål på att lokalavdelningarna ordnar för få aktiviteter. I den här delen eftersträvar lokalavdelningarna att med jämna mellanrum ordna tillställningar för medlemmarna. Englund ger följande tips till avdelningar med idétorka:

–Satsa på potatis och kött och fri samvaro. Det är en bra början, ett koncept som fungerar. Sedan kan man krydda med olika typer av program. Det beror också på vad man vill ha ut av ett evenemang, säger han.

Sandberg fortsätter:

–Det är viktigt att vi försöker ordna aktiviteter. Får man ändan ur vagnen och gör något intressant så dyker nog folk upp.

Midvinterfesten riktar sig huvudsakligen till vuxna och under kvällen finns alkoholservering.

FOTNOT: Anmälningar kan skickas per sms eller e-post till ÖSP:s sekreterare Gun Boström, tel. 044-7818007, osp@slc.fi. Sista anmälningsdagen är nästa veckas torsdag den 24 januari.