Opinion

Ledarsticket:
Ett stort tack till er alla!

Insamlingen ”Landsbygdens Folk för Ukraina” drog in 21.067 euro till Röda Korsets katastroffond, medel som redan i inbetalningsögonblicket kanaliserats vidare till Ukrainakrisen.

Det är med stor tacksamhet och varmt hjärta som jag följt med insamlingen under de gångna månaderna. De finlandssvenska bönderna, SLC:s medlemmar, många av SLC:s lokalavdelningar, flera svenskspråkiga lantmannagillen och även någon MTK-avdelning har bidragit till insamlingen. En del också anonymt.

Det är i allra högra grad människor som bor och verkar på den finländska landsbygden, landsbygdens folk, som nu ställt upp för Ukrainas folk. Samtidigt kan man notera att många finländska bönder också på andra sätt, genom egna initiativ, har ställt upp för ukrainarna under de senaste månaderna.

Det ukrainska folket behöver allt stöd de kan få i den här situationen och tyvärr är det orättvisa anfallskriget där långt ifrån förbi. Behovet av i synnerhet humanitärt bistånd kommer att vara stort i Ukraina länge än. Tack! Slava Ukraini!

Staffan Pehrman
Chefredaktör och ansvarig utgivare
Landsbygdens Folk