Kongressens digitala
arbetsgrupp möts 30 maj

SLC:s förbundskongress står för dörren om drygt en månad den 29-30 juni på Åland. Kongressen samlar uppemot 230 deltagare från olika delar av SLC:s verksamhetsområde. Förutom kongressförhandlingar den 29 juni står intressanta gård- och företagsbesök samt SLC:s Ungdomsträff på agendan den 30 juni.

Under kongressen behandlas revideringen av SLC:s strategi samt inlämnade motioner. Kongressens arbetsgruppsarbete sker denna gång före kongressen i form av en digital arbetsgrupp måndagen den 30 maj kl.10-13 via Teams. Den digitala arbetsgruppen behandlar SLC:s centralstyrelses svar på de åtta inlämnade motionerna samt styrelsens förslag till revidering av SLC:s strategi.

Den digitala arbetsgruppen ersätter med andra ord kongressens utskottsarbete, så att den digitala arbetsgruppens behandling ligger till grund för ärendebehandlingen i stora salen på kongressen.

Producentförbundens och skogsvårdsföreningarnas valda representanter uppmanas att delta i den digitala arbetsgruppens möte den 30 maj. Förutom valda representanter kallas även SLC:s styrelse och fullmäktige till den digitala arbetsgruppen.

SLC kommer inom kort att sända ut mera information med närmare program till kongressdeltagarna.

Vem blir Årets lokalavdelning?

Nu är det även dags att lämna in förslag till Årets lokalavdelning. Vinnaren belönas med diplom samt ett verksamhetsbidrag på 500 euro.

Eftersom coronapandemin har begränsat möjligheterna till praktisk, traditionell lokalavdelningsverksamhet ges priset denna gång i form av en hedersutmärkelse för lokalavdelningsverksamhet under coronatidens verksamhetsår 2021 och 2022.

Anmäl din lokalavdelning på slc.fi/aretslokalavdelning senast den 31 maj. Bidrag till tävlingen kan lämnas in av lokalavdelningar, enskilda medlemmar eller förbund genom att skriv en fritt formulerad motivering varför just din lokalavdelning borde vinna.

Vid frågor gällande SLC:s kongress vänligen ta kontakt med SLC:s kansli tfn (09) 586 0460 eller info@slc.fi.