Logokuva Kopavbonden2
Jordbruk SLC

Köp av bonden!-dagen 14.9
– anmäl din gård nu!

Den 14 september hålls den fjärde nationella Köp av bonden!-dagen då gårdar runt om i landet kan sälja produkter direkt från gården genom ett gemensamt koncept. SLC uppmuntrar gårdar att i mån av möjlighet hålla öppen gård och sälja produkter direkt från gården. Ännu är det möjligt att anmäla gården på köpavbonden.fi.

Köp av bonden! är en gemensam dag för gårdar och producenter i hela landet att hålla öppet hus, sälja produkter direkt från gården och visa besökare hur maten produceras.

På den tvåspråkiga webbplatsen köpavbonden.fi finns närmare information och material som stöd för medverkande gårdar, bland annat med tanke på de praktiska arrangemangen och marknadsföring. Anmälan för gårdar som vill medverka sker på webbplatsen och sidan fungerar även som informationskanal för besökare som vill hitta information om vilka gårdar som medverkar i evenemanget.

Den nationella Köp av bonden!-dagen är ett samarbetsprojekt där även SLC och MTK medverkar. På SLC ger kommunikationschef Mia Wikström mera information om evenemanget (mia.wikstrom@slc.fi eller tfn 050-3553213).