Kirsi Joensuu 800X545
Skogsbruk SLC

Kirsi Joensuu verksamhetsledare
för Finska Forstföreningen

Kirsi Joensuu är Finska Forstföreningens nya verksamhetsledare. Hon efterträder Anders Portin, ny skogsombudsman på SLC. Joensuu är känd som en förespråkare för innovativt träbyggande och börjar sitt nya arbete i början av maj.

Enligt Forstföreningens styrelseordförande Eeva Hellström var föreningen ute efter en erfaren visionär som kan utveckla samarbetet och kommunikationen inom skogsbranschen.

– Kirsti Joensuus styrka är ett inspirerande och samarbetsfokuserat arbetssätt. Hon har en god erfarenhet av varumärkesbyggande och kundgränssnitt, vilket ytterligare kommer att förstärka Forstföreningens mångsidiga kommunikationskompetens, konstaterar Hellström.

Joensuu är utbildad forstmästare från Helsingfors universitet och har en gedigen erfarenhet av träbyggande. Hon kommer närmast från tjänsten som VD för företaget Trä Kronor, som är känt för sina massivträhus. Hon har också varit verksam i projekten kring bostadsmässorna i Tusby och Seinäjoki samt suttit i ledningsgruppen för Honkarakenne.