20160501Iw 80 Muok
Kullervo-traktor. FOTO: Iina Wahlström/Sarka
Jordbruk

Jordbrukets tid finns nu
på sajten Digimuseet

Finlands lantbruksmuseum Sarka har utvidgat sitt virtuella utbud med utställningen ”Jordbrukets tid – Berättelsen om jordbruket I Finland” på den digitala museisidan Digimuséet.

Den här utställningen tar dig med på en resa genom det finländska jordbrukets tretusen år gamla historia. Jordbrukets tid är en tid av arbete, odlingsväxter, husdjur, åkrar, svedjeland, ängar: allt det som har format landskapet. Jordbrukets tid har en början, men den har inget slut. Utställningen hittar du här.

Digimuseo.fi är Finlands första helt digitala museum. Digimuseo.fi erbjuder tre olika besöksmöjligheter: gratis utställningar, avgiftsbelagda specialutställningar och avgiftsbelagda guidade turer. Du kan besöka de utställningar som är gratis när som helst.

En del av utställningsinnehållet är avgiftsbelagda och genom att betala en inträdesavgift kan du besöka hela utställningen. Du kan även reservera och köpa en guidad tur för din grupp. En dedikerad guide från varje museum är ansvarig för den guidade turen och den sker genom Cisco Webex-plattformen.