Marknad

HKScan tilläggsemitterar

Eftersom HKScans riktade emission nyligen på knappa 45 miljoner aktier övertecknades, har bolagets styrelse beslutat utlysa en tilläggsemission på närmare 7,5 miljoner aktier. Teckningsvärdet är 1,60 euro per aktie.

Av hela aktieemissionen räknar HKScan med att få in närmare 72 miljoner euro i bruttokapital. Av den summan betalas närmare 44 miljoner kontant medan lite på 28 miljoner euro avräknas mot fordringar baserade på masskuldebrevslån som emitterats av bolaget. Av det beloppet är 14,9 miljoner euro andelar hybridlån, som emitterats av bolaget den 10 september 2018 inklusive samlade räntefordringar per 31 maj i år.

Avsikten är att de nya aktierna noteras på Nasdaqbörsen i Helsingfors nästa veckans onsdag.

De nya aktierna kommer att representera cirka 45,4 procent av aktierna i HKScan och cirka 22,3 procent av rösterna. Efter emissionen är det totala antalet aktier i bolaget närmare 99 miljoner. HKScans egna A-aktier i bolaget har ogiltigförklarats.

Av alla de nya aktierna emitteras lite på en miljon till finländska småsparare och knappa 44 miljoner till institutionella investerare inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet.

Enligt HKScans verkställande direktör Tero Hemmilä kommer hela emissionen att förstärka bolagets ställning avsevärt. – MG